Netflix’ten gelen zarflara dikkat!

Netflix Logolu Usb Bellek ve zarflara dikkat!

Netflix, ülkemizde yaygınlaştıkça dolandırıcılara yeni bir kapı daha açıldı. Teknoloji geliştikçe dolandırıcılar da kendilerini geliştirerek yeni teknik ve taktikler bulmaya devam ediyorlar.

Evlerinize, iş yerlerinize sizlerin adına Netflix logolu zarflar gönderilmeye başlandı. Kargoyu alınca ücretsiz üyelik kazandım diye sevinebilirsiniz ama çok fazla sevinmeyin. Bu dönemde kimsenin kimseye bedavaya verdiği bir şey yok.

Gelen kargoda size özel Netflix logolu usb bellek gönderiliyor ve bellek aslında sizin bilgisayarınızı ele geçirerek bilgilerinizi başkasına gönderecek bir köprü. Günümüzde dolandırıcılar çok yaygınlaşan bu kriptolu virüsler ile daha fazla kişiye ulaşarak daha fazla dolandırıcılık yapabiliyorlar.

Netflix’in bir dönem DVD ve CD kiraladığı ve daha sonra kullanıcılarına özel Netflix logolu USB bellek de gönderen Netflix şirketin gelişimiyle kendini sadece internet yayıncılığına geçmişti. Bilgisayar korsanları henüz netflixin eskiden kullanıcılarına gönderdikleri USB belleklerini şimdi onlar adına göndermeye başladılar.

Bilgisayar korsanlarının özenle hazırladıkları bu Netflix logolu zarfları kargoyla kullanıcılara gönderiyor. Daha sonra kullanıcılar bu usb bellekleri bilgisayarlarına taktıklarında bilgiler başka ellerde. Sizin veya şirketiniz için çok önemli belgeleri almak artık bilgisayar korsanlarına bağlı. Sizlerden belli bir ücret isteyerek size kriptolu virüsleri çözecek kodları vereceklerini söylüyorlar.

Bu durumdan Netflix ‘in haberinin olup olmadığı, var ise bile nasıl bir yol izleneceği henüz bilinmiyor.

Yayımlayan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir