Sinemalar ve Tiyatrolar 1 Temmuz’da Açılıyor!

Coronavirüs salgını engellemelerinin aşama aşama azaltıldığı bir döneme girmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen resmi açıklamaya bakılırsa, sinemaların kapatılma süreci de Temmuz ayında son bulacak. 1 Temmuz tarihinde sinemalar da dahil olmak suretiyle eğlence sektörüne ilişik mekanlar açılışını tekrardan yapabilecek.

Tüm dünyayı derinden etkileyen, binlerce kişinin yaşamına mal olan ve büyük bir ekonomik krize sürükleyen COVID-19 virüs salgınının yavaşlatılması için iki aydır tüm dünya karantinada bulunuyordu. Sadece devletimizde salgın oranında büyük azalma görülmesi önlem alınmaya devam edilerek düzgüsel yaşama dönme sürecini gündeme getirdi. Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen açıklamaya bakılırsa normalleşme süreci, salgının seyrine bakılırsa devam edecek. Kısaca ikinci dalga salgının patlak vermesi durumunda tüm süreç iptal edilebilir ya da başarıyla yürütülmesi durumunda yaşama tamamen dönülebilir.

Meydana getirilen açıklamaya bakılırsa 1 Temmuz 2020 zamanı, beyaz perde, tiyatro ve şov merkezlerinin açılışı olarak işaretlendi. Doğal bu mekanlardaki sistemlerin eski düzenle işlemeyeceği tahmin ediliyor. Yurt haricinde meydana getirilen planlara bakılırsa ya beyaz perde salonlarındaki oturma düzenleri tamamen değiştirilecek ya da salon kapasitesinin oldukca azı ile gösterimler yapılacak. Doğal bu durumda maliyetlerin de düşürülmesi gerekiyor. Aksi halde meydana getirilen tahminlere bakılırsa bilet fiyatlarının daha da yükselmesi kaçınılmaz hal alabilir.

1 Temmuz’dan itibaren sinemalar kapılarını sinemaseverlere açıyor!

Yayımlayan