Yeni, Yepyeni Bir Yıl

Yeni, Yepyeni Bir Yıl

Az evvel hararetle yanan şöminedeki ateş idare fitilinin kısıldığı gibi hızını yitirdi yüzüme vuran alevlerin aydınlığı bir gölge gibi yok oldu ve az sonra da söndü.  ateşe dalmadan önce şöminenin karşısındaki koltuğa oturduğumu hatırlıyorum.  yeni yılda yapacaklarımı planlıyordum dalmışım öyle. Bilincim yavaş yavaş yerine geliyor… ve evet dünyadayım. Kalkıp şömineye birkaç odun daha attım.

Dışarıdan gelen seslere kulak verdim ve pencereye koştum. Gökyüzü rengarenk bir ışık demetine dönmüştü. Yeni bir yıl daha olduğumu fark ettim. Yepyeni bir yıl, geçen yıldan daha yeni. “Bir yıl daha yaşlandık ha!” diye hayıflanma zamanı değil. “Bir güzel yıl daha; içinde umudun, yeni yerler gezme yeni şeyler keşfetme fırsatının olduğu, başka kitaplar okuma başka filmler izleme  imkanının olduğu yeni bir yıl” deme vakti.

İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bıraktık. Geride bıraktığımız yılın bir güzel muhasebesini yaptık, güzel şeyler hep hatırlanmak üzere anılarımız arasına girdi, kötü şeyleri de anmanın hiç gereği yok şimdi. Hatırlamak güzel şey; anmak eski bir şarkıyı; bir meyve bahçesinde içilen şarabı; hiç akıldan çıkmayacak bir dost meclisini, yazın gidilen o meyve bahçelerini; sonbaharda ıslanılan o çisemsi yağmuru… Hatırlanmalı da! İnsan dünyada hatırladığı müddetçe yaşar.

2019’u gönderdik zamanın dehlizine. 2019’un en güzel haberi elbette Haluk Bilginer’in Şahsiyet dizisindeki rolü ile Emmy Ödülü’nü ülkemize getirmesiydi. Ülkece sevince gark olduk; yediden yetmişe herkes için güzel bir yıl olmasına vesile oldu bu ödül. Ödül ona öyle yakıştı ki başkasına verilmesi haksızlık olurdu.

Parmağını sürsen elmaya, rengini anlarsın

Gözünle görsen elmayı, sesini duyarsın

Onu işitsen, yuvarlağı sende kalır

Her başlangıçta yeni bir anlam vardır. (e.cansever-umut)

Genco Erkal’ın 60. sanat yılını kutladık, Dostlar Tiyatrosu’nun da 50. kuruluş yıldönümünü. 9. Uluslararası Suç ve Ceza    Film Festivalinde  “Altın Terazi En İyi Film” ödülünü “Batmadan” filmi aldı. Cumhurbaşkanlığı Necip Fazıl ödüllerinde müzik kategorisinde MFÖ grubu ödül aldı.

2019 bize veda ederken bir güzel jest yaptı bu da hiç şüphesiz Türkiye’nin kendi üretimi olan milli otomobil idi. Devrim arabasının mühendislerini de anarak emeği geçen herkese teşekkürler.

 2019 giderken bizden karikatürit ve çizgi film yönetmeni Tonguç Yaşar’ı da aldı. Rahat uyu büyük usta.

Nedensiz bir çocuk ağlaması bile

Çok sonraki bir gülüşün başlangıcıdır. (e.cansever-umut)

Evet 2019 geçti önümüzde artık 2020 var. Yeni ve güzel bir başlagıç olması dileğiyle.

Bütün iyi kitapların sonunda

Bütün gündüzlerin, bütün gecelerin sonunda

Meltemi senden esen

Soluğu sende olan

Yeni bir başlangıç vardır (e.cansever-umut)

Yayımlayan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir