Romanlardan Uyarlanan 10 Televizyon Dizisi

Televizyonlar artık dizi kaynaklarını zengin olan Türk edebiyatından alıyorlar. Romanlardan uyarlanan diziler seyirci tarafında da karşılığını buluyor. 

Bu diziler çok fazla tuttuğundan dolayı her sezon yeni bir roman uyarlaması görmemiz şaşırtıcı değil.

İşte o romanlardan uyarlanan 10 televizyon dizisi:

1- Halid Ziya Uşaklıgil – Aşk-ı Memnu

İstanbul’un zenginlerinden Adnan Bey eşini kaybedince oğlu ve kızı konakta yalnız kalırlar. Adnan Bey, genç ve güzel olan Bihter’le evlilik yapar. Konakta bulunan Adnan Bey’in yeğeni Behlül, Bihter’e aşık olur. Olaylar bu durumdan sonra başlar.

2- Reşat Nuri Güntekin – Yaprak Dökümü

Olaylar Ali Rıza Bey ve ailesinin İstanbul’a göç etmesiyle başlıyor. İstanbul’daki hayatları çıkmaza ve kaosa döner.

3- Reşat Nuri Güntekin – Çalıkuşu

Annesi ve babasını kaybeden Feride,  kimsesiz kaldığı için teyzesinin yanına gider onunla birlikte yaşamaya başlar. Kuzeni Kamuran’a aşık olur. Sonrasında olaylar başlar.

4- Orhan Kemal – Hanımın Çiftliği

Üçleme olan kitabın ikincisi olan Hanımın Çiftliği’nde Orhan Kemal; aşk, ihtiras, para ve sınıfsal çelişkileri anlatıyor.

5- Peyami Sefa – Fatih Harbiye

Modern hayat ve geleneksel hayatın arasında sıkışmış olan Neriman’ın yaşadığı zorlukları ele alıyor.

6- Vedat Türkali – Fatmagül’ün Suçu Ne?

Fatmagül nişanlısının asker dönüşünü beklemektedir. Kasabada bir gün başından öyle bir olay geçer ki gençliği ellerinin arasından kayıp düşer.

7- Akilah Azra Kohen – Fi

Ünlü psikolog Can Manay’ın balerin olan Duru’ya aşık olur. Herkes tarafından sevilen ve beğenilen Can Manay’ın tek istediği komşusu olan Duru’yu elde etmektir. Duru’nun ise sevgilisi vardır bunun yanından herkesten çok sevdiği hayalleri.

8- Ahmet Ümit – Şeytan Ayrıntıda Gizlidir

Her bölümünde farklı bir olayı ele alan polisiye dizi.

9- Atilla Atalay – Sıdıka

İstanbul’da kenar mahallesinde yaşayan Sıdıka’nın penceresinden olan gördüğü hayatı anlatmaktadır. Annesi kızını sorunlu gördüğü için biran önce evlenmesi için her şeyi yapmaktadır.

10- Emrah Serbes – Behzat Ç. : Bir Ankara Polisiyesi

Hayatında başarılı olamayan bir başkomiserin hikayesini anlatmaktadır. Cinayet büroda başarılı olan Behzat komiserin ekibinde Hayalet, Harun, Akbaba, Eda ve Cevdet bulunmakta.

Yayımlayan