Ay’da oksijen ve su üretilecek!

Ay’da oksijen ve su üretilecek! Avrupa Uzay Ajansı (ESA) Ay’da bulunan tozlardan oksijen ve su üretimi yapacak olan sistemin prototipi geliştirdiler.

Avrupa Uzay Ajansının bilim adamları Ay’da bulunan tozlardan Ay’da oksijen ve su üretilebileceği müjdesini verdi.

İskoçya’nın en eski üniversitelerinden biri olan Glasgow Üniversitesi bilim adamlarının Ay’da bulunan taş ve tozdan oluşan bir tabakadan tüketilebilen bir oksijen üretmeye çalışıyorlar.

Ay’daki tozun yaklaşık %50 sinin oksijen olduğu ve bu oksijenler oksit şeklinde olduklarından fayda sağlamıyorlar.

Ay’ın görünümü.

İnsanoğlunun hedefleri arasında Ay’da kalıcı bir yaşam sağlamak. Ay’da yaşanabilir bir sistem ortaya çıkabilecek durumun oluşması 2020 yılının yaz aylarında bekleniyor.

Ay’daki oksijen ve su üretiminin oluşması halinde, Ay’a sık sık tatil olarak gidilecek ve teknolojide yeni bir döneme girilecek.

Yayımlayan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir